Популярне

Яким повинен бути рюкзак для подорожі?

Вибір хорошого туристичного рюкзака - запорука успіху будь-якої подорожі. Якщо він занадто великий,  то у тебе буде багато зайвого місця. Занадто маленький - у нього не влізуть всі необхідні тобі речі. А якщо вибереш неправильний матеріал, то під час дощу всі речі можуть промокнути. Отже, кілька порад як знайти  надійний рюкзак: 


1) Рюкзак не обов’язково повинен бути на 100% водонепроникним. Таких дуже мало. Але обов’язково переконайтеся в тому, що він зшитий з тканини з силіконовим / поліуретановим покриттям (PU позначається) або має вбудований чохол від дощу. Такі рюкзаки не бояться навіть злив, і речі всередині завжди залишаться сухими.
2) Переконайся, що основний відсік рюкзака має дві застібки на блискавці, щоб їх разом можна було закрити на замок.
3) У правильного рюкзака повинно бути декілька відділень. Так ти зможеш разгрупувати всі речі, і тобі буде набагато простіше дістатися до того, що потрібно.
4) Більшість туристичних рюкзаків зараз мають вбудований каркас, який забезпечує міцність всієї конструкції. Але також є й інші рюкзаки: м’які, зовсім без каркаса. Краще купити рюкзак з вбудованим гнучким каркасом. Гнучкий каркас буде відповідати всіма твоїм рухам, і захищати твою спину. 5)Велика частина всієї ваги рюкзака припадає на стегна і, відповідно, якщо там не буде опори - такий рюкзак сильно нашкодить здоров ю. Тому дуже важливо знайти рюкзак з хорошим поясним фіксатором. Хороший пояс повинен бути регульованим, в міру м’яким, в міру жорстким, не надто вузьким, але і не дуже широким. Кращий спосіб переконатися в цьому - перевірити рюкзак на собі.
6) Широкі (6-8 см) плечові лямки зроблять розподіл навантаження на плечі більш рівномірним і безболісним. Обов’язково переконайся в тому, що лямки досить жорсткі (для підтримки початкової форми) і досить м’які (для зручності). Також оббивка в лямок повинна бути товстою і зроблена з міцної тканини.
7) Припустимо, рюкзак важить 15 кг. Цього ваги буде цілком достатньо, щоб дуже щільно притиснути рюкзак до спини мандрівника. Що відбудуться зі спиною після півгодинної пішої прогулянки по задушливих вулицях Бангкока в пошуку дешевого житла? Правильно. Так як потік повітря до спини обмежений, вона почне потіти і турист почне передчасно втомлюватися. У безпечних рюкзаках ця проблема вирішується за допомогою системи вентиляції спини. Як правило, ця система виглядає як натягнута сітка, близько прилягає до спини і залишає вільний простір між спиною мандрівника і стінкою самого рюкзака. 

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією