Популярне

Прибираємо оселю

Готуючись до свят і не тільки ми прибираємо оселю. Зараз ми не задумуючись купляємо різну побутову хімію і тільки за допомогою неї справляємось із забрудненнями.

Хоча, знаємо, що дані засоби можуть нанести шкоду нашій шкірі, дітям, а особливо тим, хто страждає на алергію. У нас вдома є не гірші засоби для відмінного прибирання, але потрібно докласти зусиль для їх приготування.

Наприклад, як прати одяг не використовуючи різні пральні порошки? Старий добре відомий метод ще нашим бабусям, який справляється із різними плямами на одязі – господарське мило. Відмити забруднений посуд (жирові забруднення) – допоможе гірчичний порошок. Видалити складні плями зможе оцет, або ж  сік лимону.

Накип, забруднена мийка? Вам здається, що з цими проблемами ніщо не справиться навіть бюджетна побутова хімія? Вдома існують натуральні замінники цієї побутової хімії.

Видалити накип, очистити плитку, а ще й побороти бактерії вдасться оцету. Соду можемо використовувати як засіб від накипу.

Не можете побороти цвіль? Приготуйте наступну суміш:  в 1 склянку води додаємо 1 ч.л. олії чайного дерева за бажанням можете додати трохи спирту. Через пульверизатор наносимо суміш на проблемні ділянки.

Миємо скло наступною рідиною: сік лимону чи оцет розчиняємо дві ч.л. кислоти в 1 л. води.

Не обов’язково купувати дорогі освіжувачі повітря. В ароматичну лампу можемо додати кілька крапель ефірної олії. Запах обираємо на власний смак: апельсин, лаванда, лимон.

Як бачимо, можна зекономити на дорогій побутовій хімії з однієї сторони, а з другої не нашкодити здоров’ю собі та своїй сім’ї.
 

Іннеса Свіца
Всі статті автора

Дім

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією