Популярне

На Тернопільщині відкрили реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю

Днями міський голова Олексій Ковальчук взяв участь у зустрічі ГО «Товариства батьків дітей з інвалідністю «Зоря надії» з представниками Польської партнерської Громадської організації «Крок за кроком».

Аби у Кременці з’явився перший в Україні реабілітаційний центр збудований на грантові кошти Євросоюзу за два місяці необхідно зібрати 20 тис. євро. Це внесок української сторони, на ці кошти виготовлятимуть технічно-кошторисну документацію.

Днями міський голова Олексій Ковальчук взяв участь у зустрічі ГО «Товариства батьків дітей з інвалідністю «Зоря надії» з представниками Польської партнерської Громадської організації «Крок за кроком». До перемовин також долучилися перший заступник Микола Матвіюк та начальник фінансового управління Кременецької міської ради Надія Тімахова, зазначають у міській раді.

Основною метою зустрічі було обговорення перспективи будівництва у Кременці Навчально-реабілітаційного центру для обслуговування дітей та молоді з інвалідністю. Адже ще у 2017 році рішенням сесії для будівництва центру у місті виділили земельну ділянку, а також 100 тис. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на відвід земельної ділянки під будівництво.

– 29-30 травня у м. Замость (Польща) відбулася зустріч групи з управління транскордонним проектом, що передбачає будівництво реабілітаційних центрів в Кременці і Замості. Раніше проект з Кременця потрапив до запасного списку і знаходився на третій позиції. На даний момент два проекти, що були попереду у запасному списку вже отримали грантові кошти. Донорами вже зібрано більшість необхідних коштів для Кременецького проекту. З кожним днем вірогідність отримання дофінансування нашим проектом зростає. У листопаді, після аудиторських перевірок в інших проектах кошти будуть зібрані повністю. На цей час мають бути проведені всі попередні підготовчі роботи. Для виконання своєї частини роботи і збору коштів на власний внесок (10%) польська сторона (батьки дітей) провела низку заходів зі збору коштів. І протягом кількох місяців завдяки активності батьків, зібрала досить значну суму на потреби своєї частини проекту, – повідомила Наталія Бабій – мама котра виховує 10-річного Максимка із ДЦП.

Також жінка розповіла, що окрім матеріальних питань перед родинами, де виховуються діти з інвалідністю часто постають проблеми морального та етичного характеру.

– Навчально-реабілітаційний центр є необхідний аби діти та молодь з інвалідністю були задіяні в суспільстві. З іншого боку наше суспільство потребує додаткової інформації та виховання толерантності до людей з інвалідністю. Адже часто доводиться спостерігати за тим, як від них здорові люди, надто це стосується дітей, сахаються. А це – неправильно і навіть жорстоко, – каже пані Наталія.

Усі бажаючі долучитися до збору коштів на будівництво навчально-реабілітаційного центру можуть зробити це за наступними реквізитами: ЄРДПОУ 40154708 Р/р №26006055129993 в Тернопільській філії ПАТ «Приватбанк» МФО 338783.

Олександр Микитів
Всі статті автора

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією