Популярне

Гроші поступаються місцем платіжним карткам

В Україні все частіше використовують платіжні картки для розрахунків. Показник їх використання має стійку динаміку до зростання. Як повідомляють на офіційному сайті Національного банку України, у II кварталі 2016 року частка безготівкових розрахунків у загальному обсязі операцій із платіжними картками в Україні продовжила зростати. Цей показник збільшився до 34,9% порівняно з 34,7% у I кварталі цього року.

У грошовому еквіваленті, за допомогою платіжних карток здійснено кілька сотень мільйонів операцій на суму 132,9 млрд. грн., що на 17,6 млрд. грн. більше порівняно з І кварталом цього року;
Найбільш популярними є платіжні системи Visa (33,8%), MasterCard (36%); у той час, як інші платіжні системи – всього 2,8%.
Найчастіше картки використовують для розрахунків у роздрібній торговельно-сервісній мережі (35,97% усіх безготівкових операцій). В Інтернеті картками оплачують лише 11,03%, а за допомогою банкоматів та терміналів самообслуговування ще менше – 2,83%. Зрозуміло, що люди використовують картки так, як їм зручніше.
В Україні частки платіжних систем за обсягами видаткових операцій із використанням платіжних карток розподілилися таким чином:
•         61,3% –  MasterCard;
•         38,1% – Vіsa;
•         0,6% – інші платіжні системи.
Скільки в Україні власників платіжних карток? Усього їх нараховується 41,3 млн.
Найчастіше люди використовують картки ПАТ КБ “ПриватБанку”, АТ“Ощадбанку” та АТ “Райффайзен Банк Аваль”.

Владислав Нагірнер
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією