Популярне

Кому важче знайти роботу: рейтинг найконкурентніших професійних сфер у серпні

Традиційне літнє падіння активності пошукачів та роботодавців призвело до зниження конкуренції за робочі місця. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, у серпні кількість нових вакансій і резюме майже не змінилась.

Протягом усього літа hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) знаходився в межах стабільних показників. Зараз на одну вакансію по Україні в середньому претендує 3 вільних спеціалісти.
Як і раніше найнижча конкуренція спостерігається переважно в західних регіонах – Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Також в ТОП-5 найменш конкурентних міст увійшов Хмельницький.
Найважче знайти роботу жителям Києва та Київської області. Ненабагато відстають Суми, Запоріжжя, Чернігів та Харків. Практично не змінилась ситуація у зоні ведення бойових дій. Донецьк і Луганськ продовжують бути лідерами за показниками конкуренції. В середньому на одну вакансію тут припадає 12-13 осіб.
Не відбулося змін і в рейтингу проф. сфер з найвищою конкуренцією. Як і раніше сюди входять топ-менеджери, юристи, спеціалісти-початківці, бухгалтери і фінансисти, а також висококваліфіковані спеціалісти на виробництві.

Завершення курортного сезону і скорочення числа резюме привезвело до зниження конкуренції серед представників туристичної галузі. У серпні проф. сфера «Туризм, готелі, ресторани» увійшла в п’ятірку рейтингу галузей з найнижчою конкуренцією.
Також у зв’язку зі збільшенням числа вакансій стало простіше знайти роботу в автомобільній галузі. Залишаються найбільш низькоконкурентними проф. сферами продажі, страхування і робітничий персонал.


Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2016 року.
 

Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна
Всі статті автора

Бізнес

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією