Популярне

Мер Тернополя просить не розміщувати евакуйованих з Китаю українців у “Медоборах”

Міський голова Сергій Надал звертається до голів Тернопільської ОДА та обласної ради щодо запобігання розміщення осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій «Медобори».

«Інфекційні відділення міських лікувальних закладів – лікарні швидкої допомоги та дитячої комунальної лікарні, які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV, – зазначається у зверненні. –  Додатково повідомляємо, що Тернопільська область – одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області. А Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділялися коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень тощо. Тож просимо вжити заходів щодо запобігання розміщення осіб, евакуйованих з Китаю в ТДВ «Санаторій Медобори».

Надаємо текст звернення повністю.

Голові Тернопільської обласної державної адміністрації Сопелю І.М.

Голові Тернопільської обласної ради Овчаруку В.В.

Начальнику управління охорони здоров’я облдержадміністрації Богайчуку В.Г.

Від 17 лютого 2020 року у засобах масової інформації поширюється інформація про те, що 98 евакуйованих людей з Китаю привезуть на Тернопільщину в санаторій «Медобори».

Інформую Вас, що інфекційні відділення міських лікувальних закладів КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» та КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV у Тернопільській області, не забезпечені необхідним медичним обладнанням, медичними препаратами та не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV.

Додатково повідомляємо, що Тернопільська область – одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області.

Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділялися коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень, немає жодного дихального апарату.

Просимо вжити заходів щодо запобігання потрапляння людей, евакуйованих з Китаю в ТДВ «Санаторій Медобори».

Міський голова С.В.Надал

Додамо, що сьогодні у ЗМІ була поширена інформація про те, що осіб, яких евакуюють з Китаю, мають намір помістити на карантин у санаторій “Медобори”.

За іншою інформацією, евакуйованих українців розмістять в одному з лікувальних закладів Львівщини. Очільник сусідньої області уже відреагував на цю ситуацію, назвавши її “помстою за вибори”.

Сьогодні увечері у МОЗ повідомили, що відклали евакуацію на 20 лютого. Для цього підготували два заклади, проте всю інформацію про них засекретили.

Тим часом мешканці Тернопільщини у соцмережах висловлюють стурбованість через можливе потрапляння смертоносного коронавірусу на територію області. А жителі села Конопківка, де розташований санаторій “Медобори”, готують акцію протесту.

Тернопіль

Якщо ви помітили помилку, будь ласка, виділіть неправильний текст та натисніть Ctrl+Enter. Дякуємо, що робите нас кращими.


Коментарі

Будь ласка, не пишіть повідомлення, що містять образливі і нецензурні вислови, заклики до міжрелігійної, міжнаціональної та міжрасової ворожнечі. Такі коментарі будуть видалені.


Вибір редакції

Бер
27
У чому різниця між просеко та шампанським

Просеко та шампанське — два популярних види ігристих вин, які часто асоціюються зі святковими подіями та особливими випадками. Мають спільні характеристики, які роблять їх досить схожими, але водночас різними. Кожен напій може похвалитися власними особливостями.

Бер
18
Наукова установа в Тернополі проводить збір книг для Херсону

З нагоди відзначення 210-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка та з метою поповнення бібліотечних фондів, формування книжкових поличок в укриттях та наповнити книжкові полиці в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара.

Лют
19
Які перспективи освіти в Україні в майбутньому?

Мати можливість планувати далі, аніж на наступні декілька місяців – це велика розкіш для середньостатистичного українця, який перебуває в режимі виживання, боротьби та невизначеності. Але є багато соціальних сфер, які під впливом війни починають змінюватися вже сьогодні. І чи будемо ми готові до нових реалій, коли ці зміни заведуть нас у глухий кут і вимагатимуть термінових реформ? Наприклад, яким ви бачите майбутнє української освіти, яка напряму залежить від народжуваності дітей? В 2000-х роках ми досягли відносної стабільності у своєму економічному та політичному розвитку. Саме завдяки цьому внормувалося і питання народжуваності. З ростом рівня життя зросла і народжуваність, яка в 2012 році досягла позначки в 520 тисяч немовлят.

Реклама

НОВІ КОМЕНТАРІ


parkovka.ua

Зроблено web-студією